Stichting Vélo Joure

Zoals je in de historie van de 16 dorpentocht kunt lezen hebben wij na een aantal jaren van afwezigheid de 16 dorpentocht nieuw leven ingeblazen. Dit is 2015 in eerste begonnen als inzamelingsactie voor Alpe d’HuZes waarna we in oktober 2016 Stichting Vélo Joure hebben opgericht. Onze Stichting staat voor het organiseren van (fiets-) evenementen ter bevordering van de (fiets-) sport waarbij de opbrengst bestemd is voor kankeronderzoek. In 2022 gaat tweederde van de opbrengst naar de Paulien van Deutekom Foundation

Samen met een grote groep vrijwilligers en ondersteund door SC Joure organiseren wij  jaarlijks op Hemelvaartsdag de 16 Dorpentocht.

De Stichting bestaat uit een groep van vijf fietsvrienden met totaal verschillende achtergronden, maar alle vijf met dezelfde passie; het beoefenen van de fietssport. Gezamenlijk zullen wij ons hard maken voor het organiseren van goed verzorgde fietsevenementen waarbij de opbrengst bestemd is voor kankeronderzoek.

Wij zijn als stichting lid van de Wielersportbond NTFU.  Bovendien laten wij onze boekhouding jaarlijks door een accountant beoordelen waardoor uw inschrijfgeld gegarandeerd goed terecht komt.

Bestuur Vélo Joure

Bestuur 04
Het bestuur van de stichting wordt gevormd door (v.l.n.r.) Martijn, Alexander, Johan, Marcel en Michiel
  • Johan Jongsma (voorzitter)
  • Marcel van der Veen (secretaris)
  • Alexander Smit (penningmeester)
  • Michiel Huisman
  • Martijn Leeneman
Scroll naar boven